PromoTec; Nauwkeuriger doseren van lage flow bij hoge druk met de nieuwe Wanner Hydra-Cell triplex MT8 doseerpomp

Hoge nauwkeurigheid, lage flow, hoge druk, vaste deeltjes kunnen verpompen en pulsatievrije stroom. Precies voor die combinatie van eisen heeft Wanner Engineering USA model MT8 ontworpen.

Op de toonaangevende Achema beurs in 2018 werd deze pomp geïntroduceerd, PromoTec heeft er inmiddels een aantal verkocht en in het veld staan, met uitstekende resultaten.

De MT8 serie is inzetbaar in vele industrieën zoals olie- en gas (on-shore en off-shore), afvalwater/ waterbehandeling, polyurethane schuimproductie, voeding, farma, kunststofproductie en voor een veelvoud van chemische vloeistoffen.
Ook met het verpompen van pigmenten (met vaste deeltjes tot 45% met een grootte van 45 micron), waar een pulsatievrije en precieze flow heel belangrijk is, zijn inmiddels goede ervaringen opgedaan bij meerdere gebruikers.

De Wanner Hydra-Cell MT8 pompen overtreffen de prestatie-standaard van de API675 norm, met een nauwkeurigheid van ± 1%, lineariteit van ± 3% en reproduceerbaarheid van ± 3%.

Het sealless ontwerp garandeert een lekvrije pomp. Materialen waarin de pomp verkrijgbaar is: RVS, messing, Hastelloy C, PVC en PVDF. Met deze brede keuze is de pomp inzetbaar voor een uitgebreide range vloeistoffen.

Optioneel leverbaar is een ”Control Freak” met o.a. batch control, flow rate programmeren en kalibratie. De MT8 pomp heeft een geïntegreerd overstortventiel dat de pomp beschermt tegen overdruk aan de perszijde, én een uniek bijvulventiel in elke hydra-cell om de pomp te beschermen bij een geblokkeerde zuig. De pomp kan zonder schade onbeperkt drooglopen

Op de site van PromoTec ziet u een mooi filmpje wat het werkingsprincipe toont en duidelijk maakt hoe de 3 hydraulisch gebalanceerde membranen een pulsatievrije flow geven.