Eekels introduceert nieuwe Grindex MMS-lijn bouwklokpompen

Aantrekkelijk geprijsde lichtgewicht pompen voor intensief professioneel gebruik

Eekels Pompen B.V. introduceert de nieuwe MMS-lijn van het Zweedse topfabricaat Grindex. De MMS-lijn omvat de types Micro, Mini en Solid: drie verbeterde lichtgewicht bouwklokpompen voor het verpompen van vervuild water. Met de introductie van de nieuwe MMS-lijn spelen Grindex en Eekels in op de toenemende vraag naar aantrekkelijk geprijsde draagbare pompen voor intensief professioneel gebruik.

Licht én sterk

De nieuwe Micro, Mini en Solid zijn ondanks hun lichte constructie oerdegelijk, duurzaam en – zelfs bij intensief professioneel gebruik – zeer betrouwbaar. Zoals gebruikelijk voor Grindex zijn ook deze types vervaardigd van hoogwaardige slijtvaste materialen, waarbij de pompkop, de motorunit en de buitenmantel nu standaard zijn uitgevoerd in aluminium. Daarnaast kunnen ook de kleinste modellen uit het brede Grindex-programma nu probleemloos droogdraaien dankzij de unieke geïntegreerde luchtklep die al langer standaard op grotere modellen werd toegepast. Bovendien zijn de pompen voorzien van een ingebouwde motorbeveiliging tegen overbelasting en te hoge temperatuur. De nieuwe Micro, Mini en Solid bieden dan ook een ongeëvenaarde prijs/kwaliteitverhouding.

Overige verbeteringen

  • Eenvoudiger onderhoud dankzij verbeterd ontwerp
  • Grotere dompeldiepte (10 meter i.p.v. 5 meter)
  • Betere warmtebestendigheid: dompelbaar in vloeistoffen tot 40°C (voorheen 35°C)
  • Capaciteit Grindex Mini 20% verbeterd ten opzichte van zijn voorganger (Grindex Macro): 21,6 m3/h bij 16 mwk in plaats van 18 m3/h bij 14 mwk
  • Externe startcondensator voor optimaal startvermogen (m.u.v. Grindex Micro)

Meer informatie

Eekels Pompen B.V.
Postbus 299
2990 AG Barendrecht
Tel: (0180) 69 69 69
Fax: (0180) 69 69 70
www.eekels.eu