Egger pompen voor Zone 0 toepassingen

Sinds enige tijd is er een groeiende behoefte ontstaan bij o.a. Raffinaderijen ; (Petro-) chemische bedrijven en tankoverslag terminals om bestaande Zone 1 centrifugaalpompen te vervangen door Zone 0 pompen. Dit is het gevolg van o.a. strengere eisen m.b.t. veiligheid en de groeiende diversiteit van brandbare vloeistoffen en gassen.

De firma Egger is reeds vele jaren bekend als fabrikant van o.a. betrouwbare en onderhoudsarme verticale putpompen.

Door de vraag uit de markt is er een Zone 0 pomp ontwikkeld die zijn weg reeds gevonden heeft naar vele tevreden gebruikers.

Het doel was een pomp te ontwikkelen die ongevoelig is voor vaste delen in de vloeistof en het gehele productenpalet overdekt. Vele toepassingen in de afgelopen 9 jaar demonstreren dat met zeer hoge bedrijfszekerheid en tevreden gebruikers.

Om de stand van techniek en om aan de actuele voorschriften en normen, in het bijzonder de fundamentele veiligheids- en gezondheidseisen vlg. EN 13463 te voldoen heeft Egger in 2008 zijn beschermingsconcept geoptimaliseerd en bij de PTB instantie een type-certificering verkregen.

Deze pomp is geschikt voor explosieve omgevingen volgens de richtlijn 94/9/EG (ATEX 95)

Ex II 1/2G c/b IIB T3

Voordelen van deze constructie:

  • Geen lagers in de te verpompen vloeistof.
  • Geschikt voor met vaste stof beladen vloeistoffen.
  • Pomplengten tot 6 meter.
  • Gasdichte uitvoering – ook conform TA-Luft- mogelijk
  • Ex Zone 0 beschermingsconcept volgens ontstekingsbronnenbewaking EN 13463-6.

Egger Turo Pumps Holland B.V.

Tel.: 035-6287239.

www.eggerpumps.com