GRUNDFOS COMFORT REEKS BREIDT UIT MET AUTOADAPT

De Grundfos tapwatercirculatie pomp “Comfort”maakt een einde aan de verspilling van water tijdens het wachten op warm water. Feit is dat een gemiddeld huishouden tot wel 16.000 liter schoon drinkwater kan besparen – elk jaar weer. Bovendien, door installatie van een Grundfos Comfort, kan een huishouden jaarlijks meer dan 30 uur wachten ( 5 x 1 minuut) bij de wastafel of douche voorkomen.

Het nieuwste lid van de Grundfos Comfort reeks is de COMFORT AUTOADAPT, een tapwatercirculatie pomp met een intelligent besturingssysteem. De pomp is nu nog slimmer en garandeert zo continu warmwater met een minimum aan energieverbruik!

Sensoren technologie

De pomp is voorzien van 2 temperatuur sensoren.

Eén binnenin de pomp en een andere aangesloten aan de pomp door middel van een kabel. De pomp wordt gemonteerd in de retour leiding van het warme water en de externe sensor wordt gemonteerd in de aanvoerleiding.

Regelmogelijkheden
Er kunnen drie verschillende regelmogelijkheden geselecteerd worden bij de COMFORT AUTOADAPT

  • Continu bedrijf

De pomp werkt als een standaard pomp zonder enige regeling. De pomp draait op volle toeren voor 100%.

  • Temperatuur regeling

Bij de temperatuur regeling wordt de maximale gemeten temperatuur door de sensoren opgeslagen in het geheugen van de circulatiepomp. De pomp wordt ingeschakeld wanneer een van de sensoren een lagere temperatuur opmeet dan een kwart van het bereik tussen 36°C en de maximale opgeslagen temperatuur. Het uitschakelen van de pomp gebeurd wanneer de helft van het temperatuursbereik wordt overschreden bij de interne sensor.

  • AUTOADAPT

Bij deze regeling herkent de circulatiepomp het gedrag van de gebruikers. De pomp zal inschakelen met dezelfde principes van de temperatuurregeling maar gedurende een kortere periode. Dit wordt opgeslagen in een kalender met een interval van 2 weken.

Uw klanten willen geld besparen op hun energierekening, bijdragen aan een schoner milieu en willen vooral een betrouwbare pomp die een optimaal comfort waarborgt. En dit alles is precies wat een COMFORT AUTOADAPT doet, nog beter dan ooit tevoren. Van uitstekend naar uitmuntend!

www.grundfos.com