Verder lanceert nieuwe Verderair membraanpomp serie

Verder heeft een compleet nieuwe serie Verderair membraanpompen ontwikkeld, gebaseerd op het bestaande betrouwbare Verderair-concept. De nieuwe Verderair 25 kenmerkt zich door minder pulsaties, minder luchtverbruik, hogere capaciteit en een eenvoudig ontwerp.

Bewezen laagste Cost of Ownership van alle AODD pompen
De nieuwe pomp biedt een 30% minder luchtverbruik dan de concurrentie. Verder is deze ontworpen met extra voorzieningen die de prestaties optimaliseren, waaronder een altijd werkende modulaire luchtklep voor minder pulsaties en daardoor een gelijkmatiger flow. De membranen van de nieuwe Verderair zijn volledig gegoten en hebben geen boring. Ze gaan tot vijf keer zo lang mee en zorgen voor 20% meer capaciteit dankzij het nieuwe ontwerp.

Kenmerken en voordelen
• Altijd werkende, modulaire luchtklep met minder pulsaties,
• Efficiëntere werking,  middensectie uit één stuk: sterkere pomp, eliminatie van luchtlekken,
• Minder onderhoud, langere standtijd: langere levensduur membranen,
• Lekvrije werking: evenredig verdeelde afdichtingsdruk door ontwerp met bouten,
• Maximale flexibiliteit bij de installatie: nu tot 7 poorten,
• Sterkere pomp door nieuwe constructie,
• Tot 5 keer langere levensduur membranen (met name bij abrasieve toepassingen die teflon vereisen).

De keuze in materiaalopties en uitvoeringen zijn zeer divers. De Verderair VA25-membraanpomp kan dan ook worden gebruikt voor talloze toepassingen: overpompen van vloeistoffen in vaten, aftappen van vloeistoffen, afvoer van chemicaliën, toevoer van keramisch glazuur, ontwatering en afvoer van putten en overslag van vloeistoffen in kleinere vaten.

De nieuwe serie Verderair membraanpompen is vanaf heden exclusief verkrijgbaar bij Van Wijk & Boerma Pompen B.V.

Van Wijk en Boerma Pompen BV
Postbus 95
9700 AB Groningen
Tel.: 050-5495900
Fax: 050-5495901
info@wijkboerma.nl
www.wijkboerma.nl